Vis in heetzure saus


Wentel de visfilet door de maizena en schud het teveel eraf.
Verhit de wok en doe er de olie in tot het begint te dampen. Zet het vuur iets lager en bak de vis zachtjes in 2 - 3 minuten goudbruin. Doe het in verschillende porties. Laat de vis op keukenpapier uitlekken.
Giet alle olie weg. Veeg de wok schoon en laat hem opnieuw heet worden. Voeg de benodigdheden voor de saus toe. Breng aan de kook en zet het vuur laag. Voeg de gebakken vis toe en laat 2 minuten in de saus sudderen.
Schep het gerecht in een schaal en serveer met een garnering van lenteui.


Succes en eet smakelijk!!
Tip:
Bij dit gerecht is geroerbakte chinese groente en witte rijst heerlijk!!!!

China

Sichuan

Vis

4 pers

no:199/971 << >>
600 gr. stevige witte visfilets in stukken van 3 cm. gesneden
maizena om de vis doorheen te wentelen

2 dl. olie

heetzure saus
2 dl. bouillon
3 eetlepels rijstwijn
2 eetlepels donkere sojasaus
1 flinke eetlepel tomatenketchup
1 flinke eetlepel chili-bonensaus
1 theelepel vers gemalen peper
2 eetlepels zwarte chinese rijstazijn
1 flinke eetlepel palmsuiker

garnering
3 eetlepels heel fijn gesneden lenteui