Pittige Sichuan noedels


Meng de benodigdheden voor de marinade. Doe het gehakte vlees hierdoor en laat 20 minuten staan. Meng de smaakmakers en zet apart.
Kook de mie 3 - 5 minuten in kokend water. Giet ze af en dompel ze in koud water. Laat ze goed uitlekken en meng er de sesamolie door.(Je kunt de mie goed afgedekt met keukenfolie, maximaal 2 uur in de koelkast bewaren.)
Verhit de wok en doe er de olie in tot deze begint te dampen en voeg de knoflook, gemberwortel en de lenteui toe. Roerbak 30 seconden. Doe het varkensgehaktmengsel erdoor en blijf roerbakken tot het vlees verkleurt. Voeg de smaakmakers toe en laat het aan de kook komen, doe er dan de afgekoelde mie bij en roerbak het geheel totdat deze goed heet is.
Schep het gerecht in een warme schaal, garneer met de geplette peperkorrels en serveer direct.
Succes en eet smakelijk!!

China

Sichuan

Mie

4 pers

no:198/971 << >>
250 gr. speklappen zonder zwoerd klein gehakt

marinade:
1 eetlepel donkere sojasaus
1 eetlepel rijstwijn
1 theelepel zout
1/2 theelepel vers gemalen peper

250 gr. eiermie
1 eetlepel sesamolie

2 eetlepels olie
4 grote tenen knoflook gehakt
3 cm. gemberwortel gehakt
6 lenteui klein gehakt

smaakmakers:
1 eetlepel sesampasta of gladde pindakaas
1 eetlepel donkere sojasaus
1 eetlepel lichte sojasaus
1/2 - 1 eetlepel chili-bonensaus
1 -1/2 eetlepel chiliolie
1/2 theelepel zout
1/2 theelepel vers gemalen peper
1 1/2 dl. bouillon

garnering:
1 eetlepel sichuanpepers geroosterd en gemalen