Thaise loempiaatjes
poh pai tod


Saus: Stamp de rode peper en de knoflook in de vijzel. Kook de suiker, zout en azijn met het water in een pannetje. Meng dit goed en doe er de peper-knoflookmengsel door. Laat het vervolgens zachtjes koken tot het de goede dikte heeft verkregen. Laat het goed afkoelen.
Verhit de wok en doe er de olie in, doe er de knoflook, koriandersteeltjes en het gehakte vlees in, laat het ong. 1 minuut bakken(niet te heet) dan er de shitake, wortel, lenteui, sojasaus, oestersaus, suiker en de dunne rijstemie erbij doen, goed roerbakken en dan laten afkoelen.
Vul de loempiavelletjes met het mengsel als volgt: leg elk velletje met de hoek naar je toe, schep een flinke lepel vulling ruim van de punt, zodat je de punt erover kan vouwen rol een keer stevig de vulling erin en vouw dan de zijkanten naar binnen rol vervolgens de loempia op, strijk wat maizena-watermengsel (of eiwit)op de andere punt, zodat deze erop plakt. Maak vervolgens de rest van de loempia’s.
Frituur ze vervolgens in de olie(180 oC).
Succes en eet smakelijk!!
Dit gerecht heb ik geleerd op een Thaise kookles in Suzhou

Thailand

Thailand

Gevogelte

4 pers

no:200/972 << >>
40 gr. dunne rijstemie geweekt in heet water (3-4 minuten) tot ze zacht zijn
2 tenen knoflook gehakt
8 koriandersteeltjes of worteltjes
100 gr. gehakt vlees(kip, varkens)
8 gedroogde shitake en geweekt, klein gehakt
2 worteltjes geraspt
2 lenteui gehakt
2 eetlepels sojasaus
1 eetlepel oestersaus
beetje suiker

1 eetlepel maizena-water mengsel of eiwit
ong. 20 kleine loempiavelletjes
olie om te frituren

Saus
1 rode peper gehakt
4 tenen knoflook gehakt
1/2 kop palmsuiker
1/2 theelepel zout
1.5 dl. witte rijstazijn
1.5 dl water