Vijfkruidenrundvlees met sesamdressing


Doe het vlees en alle benodigdheden voor de stoofpot in een braadpan en stoof het vlees afgedekt ong.40 min. op halfhoog vuur. Schep het vlees uit de pan en laat het afkoelen. Snijd het afgekoelde vlees dwars op de graad in dunne plakken. Leg ze op een schaal en laat afgedekt afkoelen.
Maak intussen de dressing, de sesampasta(of pindakaas), citroensap, knoflook, 1 eetlepel water, olie, sojasaus en chilivlokken in een hoge beker en pureer glad met de staafmixer(of gebruik een blender).maak het op smaak met een paar eetlepels afgekoeld kookvocht Sprenkel de dressing over het vlees, bestrooi met lenteui, chilipeper en koriander en bestrooi het met het geroosterde sesamzaad. Besprenkel met chiliolie.
Rooster de Sechuan-peperkorrels 1 min. in een droge pan tot ze geuren. Stamp ze fijn in een vijzel(als je geen vijzel hebt, kun je dit doen met behulp van een plastic zak en een deegroller.) Bestrooi het vlees met Sechuan-peper.
Succes en eet smakelijk!!!

China

Sichuan

Vlees

6 pers

no:11/971 << >>
800 gr. rundvlees(van het staartstuk)
stoofpot
8 lenteui fijngesneden
5 cm. gemberwortel, geschild en in dunne plakjes gesneden
3 eetlepels rijstazijn of appelazijn
11/2 eetlepel vijfkruidenpoeder
2 liter hete runderbouillon
3 eetlepels sojasaus
3 eetlepels d. sojasaus
3 eetlepels palmsuiker
dressing
2 eetlepels sesampasta of pindakaas
sap van 1citroen
2 tenen knoflook,fijn gehakt
2 eetlepels olie
2 eetlepels sojasaus
1 theelepel chilivlokken
garnering
1 flinke lenteui, in dunne ringetjes
1 grote rode chilipeper z.z. gehakt
handjevol verse koriander fijngesneden
geroosterd zwart-wit sesamzaad of gemengde zaden
chiliolie
2 eetlepels Sechuan peperkorrels