Krokant gebakken Chinese inktvis met zeezout en zwarte peper


Snijd de inktvissen aan een kant open met een scherp mes en kerf het binnenste in een kris-kraspatroon in. Zet ze apart. Houd de tentakels apart.
Verhit de 5 cm. olie in de wok.
Doe het zeezout en de peperkorrels in een vijzel en stamp ze samen niet al te fijn. Roer dit door de maizena en schud de inktvissen hierin om, zodat ze helemaal met dit mengsel bedekt zijn. (Je kunt dit ook in een grote plastic zak doen.)
Bak vervolgens de verse pepers en de lenteui 30 seconden in de hete olie, haal ze eruit met een schuimspaan. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Bak nu het lijf van de inktvissen en de tentakels 2 minuten, totdat ze omkrullen en er krokant en goudbruin uitzien. Doe dit in kleine porties, zodat de olie niet teveel afkoelt. Laar ze uitlekkken op keukenpapier.
Leg de gebakken inktvisjes op een schaal, bestrooi ze met de krokante rode peper en lenteui en serveer ze met sojasaus die er overheen gedruppeld kan worden en partjes citroen om erboven uit te knijpen. Succes en eet smakelijk!!

China

Canton

Vis

4 pers

no:12/971 << >>
400 gr. kleine inktvisjes, schoongemaakt
olie om te bakken
1/2 eetlepel zeezout
1 eetlepel zwarte peperkorrels
100 gr. maizena
2 verse rode pepers, heel dun gesneden met zaad en al
3 lenteui, in stukken van 1 cm. gesneden

om te serveren
sojasaus en partjes citroen