Gevulde en gebakken plakken aubergine


Maak de vulling door alle benodigdheden te mengen goed door elkaar te roeren. Snijd de steeltjes van de aubergines. Snijd de ongeschilde aubergines in plakken van een halve cm. Snijd vervolgens deze plak zover in totdat deze onderaan vast blijft zitten.(zakje). Schep vervolgens gelijke porties vulling in de “auberginezakjes”. Roer vervolgens de bloem, maizena, water en ei tot een beslag en haal de zakjes door het beslag. Verhit de olie tot ong. 180 o C. en frituur de gevulde aubergines en ong. 4 minuten goudbruin. Laat ze uitlekken en serveer ze heet.Serveer ze met gekruid peper- en zoutmengsel. Of smoor ze in de benodigdheden om te smoren. Peper- en zoutmengsel: 1 opgehoopte eetlepel sichuanpeperkorrels, 4 eetlepels zout, 1 eetlepel vijfkruidenpoeder. Verhit de sechuanpeperkorrels in een verwarmde pan tot dat de peper gaat geuren, wrijf de korrels fijn in een vijzel. Verhit de pan nog eens en strooi het zout erin, totdat het zout goudbruin is, roer er dan de vijfkruidenpoeder en de gemalen sechuanpepers door. Blijf nog even roeren(ong. 1 minuut). laat afkoelen.


Tip: Je kunt dit peper- en zoutmengsel heel goed bewaren in een luchtdichte pot.

Succes en eet smakelijk!!

China

Sichuan

Groenten

4 pers

no:10/971 << >>
2 middelgrote aubergines
150 gr. bloem
25 gr. maizena
3 eetlepels water
1 ei, los geklopt
olie om te frituren
vulling
125 gr. rauwe garnalen gepeld en gehakt
125 gr. niet te mager grof varkensgehakt( of varkensvlees met vetrandje gehakt)
1 eetlepel gehakte lenteui
1/2 eetlepel gehakte gemberwortel
1/2 eetlepel lichte sojasaus
1 eetlepel rijstwijn
1 eetlepel maizena
voor de dip
gekruid peper en zout mengsel
of om te smoren
1 theelepel bruine suiker
2 eetlepels lichte sojasaus
4 eetlepels bouillon
1 eetlepel maizena-watermengsel
enkele druppels sesamolie
garnering
verse korianderblaadjes