Vijfkruiden kip


Vermeng in een grote kom de ingrediënten voor de marinade, schep de stukjes kip hierdoor en laat dit marineren.
Schep het losgeklopte ei erdoor, strooi de maïzena op een bord en haal de kippenblokjes hierdoor. Verhit de rest van de olie in een wok en frituur hierin de kippenblokjes op een hoog vuur ongeveer 2 minuten. Schep ze eruit en laat ze goed uitlekken.
Serveer ze op een platte schaal, gegarneerd met komkommerschijfjes.



Succes en eet smakelijk !!!



China

Beijing

Gevogelte

4 pers

no:493/971 << >>
500 gr. kipfilet in blokjes gesneden
1 groot ei losgeklopt
5 eetlepels maïzena
olie om te frituren

Marinade
1 eetl. olie
1 eetl. donkere sojasaus
1 eetl. rijstwijn
1 eetlepel vijfkruidenpoeder
1/2 eetlepel palmsuiker
2 cm . verse gemberwortel geschild en gehakt
3 lente-uitjes gehakt
2 grote tenen knoflook gehakt

garnering
1 komkommer in dunne schijfjes gesneden