Peking kippenvleugeltjes als snack


Snijd de vleugeltjes in 2 delen en snijd de eindstukjes eraf. Combineer de ingrediënten voor de marinade in een schaal en doe daar de vleugeltjes bij en laat ze minimaal 10 min. staan. Strooi er daarna de maïzena door.
Meng panko(Japans paneermeel) en sesamzaad, zet apart
Klop het eiwit licht schuimig.
Verwarm in een wok de olie om te frituren.
Vervolgens een kippenvleugeltjes door het eiwit, panko- sesamzaadmengsel, schud het overtollige eraf voordat je het in de hete olie bakt, zorg dat het aan alle kanten goudbruin en gaar is, dat duurt ongeveer 5 a 6 min. eruit halen en laten uitlekken op keukenpapier
Serveer het op een bedje sla samen met het kruidige zout.
Succes en eet smakelijk !!


Azië in de wok

Tip: het kruidige zout gaat uitstekend bij gegrild en geroosterd vlees, vis en kip .

China

Beijing

Gevogelte

4 pers

no:492/971 << >>
Benodigdheden
10 kippenvleugeltjes

Marinade
4 eetlepels sojasaus
4 eetlepels rijstwijn
2 eetlepels maïzena
1 eetlepel vijfkruidenpoeder
1 eetlepel Sechuanpeperkorrels
2 eetlepels vers gemalen peper

maïzena

verhouding 3/4 panko of corn flakes gestampt - 1/4 sesamzaad
panko (Japans paneermeel met een grof structuur)
geroosterd sesamzaad

3 eiwitten

olie om te frituren

Kruidig zout
1 eetlepel grof zeezout
1 eetlepel geroosterd Sechuanpeper
1 theelepel vijfkruidenpoeder
1 theelepel vers gemalen peper