Varkensvlees Vietnamese stijl in witlofblaadjes


Verhit de wok en doe er olie in en bak de sjalot en de knoflook 2 minuten. Zet apart.Voeg er de rode peper toe, samen met het varkensvlees en vijfkruidenpoeder en laat het marineren. (10 minuten). Maak intussen de witlof klaar. (zie onder)
Verhit de wok doe er wat olie in en bak het bovenstaande mengsel 5 minuten. Schep de waterkastanjes, sojasaus, oestersaus en de honing erdoor. Roerbak op laag vuur tot het vlees gaar is. Laat het afkoelen.
Haal de witlofblaadjes los en leg 16 bladeren op een grote schaal. Besprenkel het met het sap van 1 limoen.
Schep de tauge door het vlees en verdeel het mengsel over de bladeren en zet apart.
Garneer met koriander en serveer.


Succes en eet smakelijk!

Vietnam

Vietnam

Salade

4 pers

no:337/971 << >>
1 eetlepel olie
1 sjalotje gehakt
3 tenen knoflook gehakt

1 rode peper, zonder zaad, fijngehakt
300 gr. varkensvlees klein gehakt
1 eetlepel vijfkruidenpoeder

1 eetlepel olie
125 gr. waterkastanjes gehakt
3 eetlepels sojasaus
2 eetlepels honing
1 eetlepel oestersaus
16 of meer witlofblaadjes
1 limoen
100 gr. tauge overgoten met heet water

garnering
korianderblad