Kipballetjes met ananassaus


Saus: Snijd de geschilde ananas in kleine blokjes. Rooster de grof gehakte cashewnoten tot ze goud geel van kleur zijn. Bestrooi ze met suiker en laat ze al roerend karameliseren. Blus af met het tomatensap en laat het flink inkoken. Voeg de ananas, de azijn en de sojasaus toe en laat aan de kook komen. Maak het op smaak met wat zout.
Hak de kipfilet in de keukenmachine (of met het mes ) fijn. Pel de knoflook en de sjalot, hak ze vervolgens fijn. Verhit in de wok een eetlepel olie en laat de sjalotjes en de knoflook op laag vuur glazig fruiten. Laat het afkoelen en meng vervolgens door het kipgehakt. Meng het korianderblad, het korianderpoeder, de kerrie, de eieren, de bloem, het bakpoeder, zout en de maizena met het kipgehakt tot een glad mengsel.
Verhit de olie om te frituren in de wok. Maak balletjes van het gehakt( met een lepel) en frituur ze goudbruin in de hete olie. Laat ze goed uitlekken op keukenpapier, serveer ze met de ananassaus.
Succes en------------------ eet smakelijk
“Het mes” is het Chinese grote hakmes
Tip: deze kipballetjes gaan ook goed met een andere pittige Thaise saus.
Palmsuiker geeft een speciale zoete smaak aan het gerecht en is goed te vervangen door bruine basterdsuiker.

Thailand

Thailand

Gevogelte

4 pers

no:338/971 << >>

Saus
1 kleine ananas
50 gr. grof gehakte cashewnoten
2 eetlepels palmsuiker
2 dl. tomatensap
1 eetlepel donkere rijstazijn
1 eetlepel lichte sojasaus
1 theelepel zout

3 kipfilets in stukken gesneden

2 eetlepels olie
2 tenen knoflook klein gehakt
2 sjalotjes klein gehakt

2 eetlepels korianderblad gehakt
1 theelepel korianderpoeder
1/2 theelepel kerriepoeder
1 theelepel zout
2 eieren
2 eetlepels bloem
mespuntje bakpoeder
1 eetlepel maizena

arachide olie om te frituren