varkenshaas-medaillons op sechuan-wijze


Plet de plakken varkenshaas met de platte kant van een mes.
Vermeng de benodigdheden voor de marinade en laat het vlees hierin marineren(30 minuten). Meng de smaakmakers en zet apart.
Verhit de wok en doe er olie om de plakjes vlees een voor een lichtbruin te frituren. Zet apart.
Maak de saus: Verhit de wok en doe er de olie in en bak vervolgens de gemberwortel, sjalot en de knoflook. Voeg de rest van de groenten toe en roerbak ze 1 minuut, doe er vervolgens de smaakmakers bij. Leg er nu de plakjes vlees erbij en laat roerend aan de kook komen. Bind de saus met het maizena-watermengsel en giet tenslotte voorzichtig langs de rand van de wok de azijn erbij.
Serveer het gerecht op een schaal en garneer met in ringetjes gesneden lenteui.

Succes en eet smakelijk!!!

Tip: Als het te pittig is, doe er dan minder chili-bonenpasta erbij.

China

Sechuan

Vlees

4

no:891/940 << >>
400 gr. varkenshaas in plakken van 1 cm. gesneden
olie

marinade
1 eetlepel rijstwijn
1 theelepel zout
2 eiwitten half losgeklopt
1 eetlepel maizena

voor de saus
2 eetlepels olie
2 plakjes gemberwortel gehakt
1 klein gesneden sjalot
2 tenen knoflook gehakt
50 gr. boomoren
100 gr. bamboescheuten
100 gr. broccoli geblancheerd

smaakmakers
2 eetlepels chili-bonenpasta
2 1/2 dl. bouillon
1 eetlepel br. suiker
1 eetlepel donkere sojasaus

maizena-watermengsel
1 eetlepel zw. rijstazijn

garnering
2 lenteui in ringetjes gesneden