ossenhaas met sesam


Maak de marinade voor het vlees en doe daar het vlees in. Vermeng het goed.
Meng de benodigdheden voor de smaakmakers en zet apart.
Verhit de wok goed heet en doe er olie in. Bak het vlees snel omscheppend in gedeeltes en haal het eruit. Zet apart.
Giet er weer olie in de wok en roerbak daarin de ui, knoflook en paprika. Voeg het vlees weer toe en doe er de smaakmakers bij. Laat het nog 1 minuut roerbakken.
Serveer het op een platte schaal en strooi er de geroosterde sesamzaadjes over.
Succes en eet smakelijk!!!










China

Shanghai

Vlees

4 pers

no:922/975 << >>
500 gr. ossenhaas in plakjes van 0.5 cm. gesneden

vleesmarinade
2 eetlepels bouillon
1 los geklopt ei
1 eetlepel sojasaus
2 eetlepels rijstwijn
3 eetlepels maizena

enkele eetlepels olie

1 ui klein in ringen gesneden
3 tenen knoflook klein gehakt
1 paprika in stukjes gesneden

smaakmakers
2 eetlepels tomatenketchup
1/2 eetlepel donkere sojasaus
1/2 eetlepel zw. bonen-knoflooksaus (LKK)
1 eetlepel palmsuiker
peper
1/2 eetlepel sesamolie

sesamzaad geroosterd