varkensgehakt met mie


Kook de mie in een pan kokend water ongeveer. 8 min. en laat het goed uitlekken. Verhit de olie in een wok en roerbak hierin de ui, knoflook en gemberwortel ongeveer. 2 min. doe daar dan de bonenpasta en de sojasaus bij, laat nog 1 min. bakken, dan het gehakt erbij en rul laten bakken in ongeveer. 10 min. de bouillon erbij doen en nog 5 min. zachtjes laten koken. Als laatste het maïzena- mengsel erbij roeren en laten indikken tot goed van dikte is.
Serveer de mie op een voorverwarmde serveerschaal met het gehaktmengsel in het midden.
Garneer het met de komkommer-reepjes aan de kant van de mie en de hakte lente ui over het gehakt.


Succes en eet smakelijk!!






Azië in de wok

China

Beijing

Vlees

4 pers

no:500/971 << >>
250 gr. eiermie
3 eetl. olie
1 middelgrote rode ui fijngehakt
3 plakjes gemberwortel fijngehakt. 2 eetl. gele bonen- pasta[sojaboontjes]
1 eetl.lichte sojasaus
500 gr. varkensgehakt
3 eetl. kippenbouillon
1 eetl. maïzenamengsel met water

garnering:
1/2 kom- kommer in smalle reepjes gesneden en fijngehakte lente-ui.