Citroenkip geglazuurd met honing


Plet de kipfilet tussen plasticfolie met het Chinese keukenmes en maak het mals [zoals beschreven ] tot het ongeveer. o.5 cm. dik is. Combineer de benodigdheden voor de marinade in een schaaltje en doe daar de kipfilet bij en laat 10 min. rusten.
Meng nu de saus-benodigdheden in een sauspan en zet apart.
Verwarm de olie in de wok ongeveer 175°C. Wentel de kip door de maïzena, dan door het ei en de paneermeel en dan kan de kip goudbruin gefrituurd worden , ongeveer. 3- 4 min. aan iedere kant. Laat ze dan goed uitlekken op keukenpapier.
Nu de benodigdheden voor de saus opwarmen, totdat ze iets begint in te dikken, de meloen erdoor en over de in stukken gesneden kip gieten.


Succes en eet smakelijk!!

China

Canton

Gevogelte

4 pers

no:501/971 << >>
4 halve kippeborsten.

Marinade
2 eetl. oestersaus
1 eetl. maïzena.


Saus
1/2 kop citroensap
1/4 kop honing
2 eetl. kippenbouillon
1 eetlepel. sojasaus
1 eetlepel sinaasappelrasp
1 eetlepel maïzena.

Olie voor het frituren

maïzena voor het jasje
1 ei licht geklopt
3/4 kop panko
dit is grove paneermeel [ Japans ]
1 schijf honing-meloenblokjes
1 schijf kanteloup meloenblokjes