Rundvlees met mandarijnen schil


Week de gedroogde mandarijnen schil ongeveer 15 min. in warm water, totdat ze zacht zijn, snijd het dan in dunne reepjes en laat het uitlekken, zet apart. Combineer de ingrediënten voor de marinade in een schaaltje, voeg hier het vlees bij en laat het 10 min. staan. Intussen de ingrediënten voor de saus mengen en apart zetten. Verhit in de wok 2 eetl. olie , doe daar de gedroogde rode pepers bij en roerbak tot ze gaan ruiken, ongeveer 10 sec. dan de reepjes vlees hierbij doen en goed roerbakken totdat ze rose zijn. ongeveer. 2 min. Verwijder het vlees met de pepertjes en zet het apart op een bord.
Verhit opnieuw de rest van de olie in de wok en doe daar de geweekte mandarijnenschil en de gesneden ui in, roerbak het ongeveer 1 min. dan de smaakmakers erbij doen en zachtjes laten koken totdat deze ingedikt is. Het vlees en de pepertjes bij de saus doen en nog even opwarmen.
Garneer het met partjes sinaasappel en reepjes lente-ui.
Succes en eet smakelijk !
Tip: LKK = Lee Kum Kee(merk)

China

Beijing

Vlees

4 pers

no:499/971 << >>
4 gedroogde mandarijnen schillen ongeveer 4 cm.
1 pond mager rundvlees in dunne reepjes gesneden

Marinade
2 eetl. sojasaus
1 eetl. maïzena.


Smaakmakers
1/3 kop sinaasappelsap
2 eetlepels rijstwijn
1 eetlepel sojasaus
1 eetlepel chili- knoflooksaus (LKK)
1 eetlepel basterdsuiker

1 1/2 theelepel maïzena met water


2 1/2 eetlepels olie
6 kleine gedroogde rode pepertjes
1 kleine ui in stukjes gesneden

Garnering
1 lenteui
sinaasappelpartjes