Tongrolletjes in gestoomde slablaadjes


Snijd de filets in de lengte doormidden en bestrooi ze met peper en zout. Verhit water in de stoompan.
Verhit een koekenpan met dikke bodem. Rooster de sesamzaadjes licht, laat ze niet verbranden. Zet ze in een kommetje en zet apart.
Verwarm alle oliesoorten in de koekenpan op matig vuur. Fruit de gember en het knoflook licht bruin. Roer de vissaus, het citroensap en de lenteui erdoor. Roer de geroosterde sesamzaadje er van het vuur af door.
Leg de stukken vis met de huid naar de bovenkant op bakpapier; verdeel het gembermengsel gelijkmatig over elk stuk. Rol de filets op, beginnend met de staart. Leg ze op een bakplaat.
Dompel de slablaadjes onder in het kokende water in de stoompan en haal ze er onmiddellijk uit met een schuimspaan. Leg ze plat op keukenpapier en dep ze droog. Wikkel elk tongpakketje in twee slablaadjes. De vulling moet goed bedekt zijn.
Schik de vispakketjes in de stoommand, doe het deksel erop en stoom ze 8 min. boven
zachtjes kokend water. Voeg de mosselen toe en stoom ze 2 - 4 min. tot ze open zijn. Leg de pakketjes op voorverwarmde borden, halveer ze en garneer ze met de mosselen. Serveer de rolletjes direct. Succes en eet smakelijk!!

Thailand

Thailand

Vis

4 pers

no:15/971 << >>
2 grote tongfilets, zonder donkere huid
zout en peper
1 eetlepel sesamzaad
1 eetlepel olie
1 eetlepels sesamolie
1 stukje verse gemberwortel van 2.5 cm. geschild en gehakt
3 tenen knoflook gehakt
1 eetlepel vissaus
sap van 1 limoen
2 lenteui in dunne reepjes gesneden
8 grote zachte slabladeren
12 verse mosselen schoongemaakt