Babi panggang medan


Zet de varkenshaas minstens 1 uur in de marinade.
Saus: Verhit de olie in de pan en fruit hierin de ui, knoflook en de gemberwortel ongeveer 2 minuten. Voeg er dan de tomatenketchup, de sesamolie, de ketjap en de oestersaus en iets bouillon aan toe. Bind het mengsel met wat bouillon aangelengde maizena tot een lichtgebonden sausje.
Klop de gemarineerde varkenshaasjes plat uit en rooster het vlees aan beide kanten op een hete grillplaat gaar. Serveer het op een bedje atjar tjampoer en garneer het met de rode gehakte peper. Geef de saus er apart bij. Of giet het er over.
Serveer hier gebakken rijst of mie bij. Gekookte witte rijst gaat ook prima.

Succes en eet smakelijk!!

Azie

Indonesie

Vlees

4 pers

no:16/971 << >>
4 kleine varkenshaasjes of 2 grote

marinade
12 eetlepels rijstwijn
4 eetlepels vijfkruidenpoeder

4 eetlepels olie
1 grote ui klein gesneden
4 tenen knoflook gehakt
4 cm. gemberwortel gehakt
8 eetlepels tomatenketchup
2 eetlepels sesamolie
4 eetlepels ketjap manis
2 eetlepels oestersaus

bouillon
maizena om te binden
2 rode pepers gehakt

eventueel atjar tjampoer