Tofusalade


Laat de tofu 10 minuten uitlekken. Leg op een schaal en strooi gelijkmatig de koriander, de bosui, het zout en de peper erover.
Besprenkel met de olijfolie en serveer meteen.
PI DAN TOFU:
Wil je er een orginele Chinese salade van maken, doe het dan als volgt: Leg de uitgelekte tofu op een schaal.
Meng de koriander en de lenteui met peper en zout. Meng de olie, sesamolie en eventueel de azijn.
Verdeel de koriander en de lenteui en de gemberreepjes over de tofu en giet vervolgens de dressing erover en garneer met de gehakte pi-dan.

Succes en eet smakelijk!!
Tip: Dit is een heerlijke salade op een hete zomerdag.

China

Shanghai

Salade

4 pers

no:143/971 << >>
500 gr. Japanse zijden tofu
6 eetlepels koriander klein gesneden
6 eetlepels groen van lenteui klein gesneden
2 theelepels zout
1 theelepel zwarte peper
3 eetlepels olijfolie extra vergine (groene)

500 gr. zachte tofu
6 eetlepels koriander klein gehakt
6 eetlepels groen van lenteui klein gesneden
1 cm. gemberwortel si (zijde dun) reepjes gesneden
2 theelepels zout
1 theelepel vers gemalen peper
1 eetlepel olie
1 eetlepel sesamolie

en of 1 eetlepel zwarte rijstazijn
1 pi dan = duizendjaar oud ei klein gehakt