Chocoladetaart met geconfijte gember


Verwarm de oven voor op 180 oC.
Doe de chocolade, de boter, de suiker en de gember in een au bain mariepan of schaal en verwarm terwijl je blijft roeren tot het goed gemengd is. Laat het mengsel afkoelen. Klop eerst de eidooiers erdoor en daarna de bloem.
Klop de eiwitten tot het schuim stijve pieken vormt.
Spatel een derde van het eiwitschuim door het chocoladebeslag en meng goed. Spatel daarna voorzichtig het resterende eiwitschuim erdoor.
Beboter een taartvorm(doorsnede 20 - 23 cm). Schep het beslag erin en bak de taart in 35 - 40 minuten af.
Laat de taart in de vorm afkoelen, stort hem op een schaal, bestrooi met poedersuiker en serveer meteen.
Succes en eet smakelijk!!
Tip:
Serveer met vanillevla met citroengras of met stijfgeslagen slagroom.

Europa

Nederland

Nagerecht

6 pers

no:144/971 << >>
400 gr. bittere chocolade van goede kwaliteit
165 gr. boter
150 gr. suiker
60 gr. geconfijte gember fijngesneden
5 eierdooiers
45 gr. bloem, gezeefd
8 eiwitten
poedersuiker om over de taart te zeven