Tijgergarnalen met kruiden


Rijg de garnalen per twee aan coctailprikkers. Verhit een koekenpan en roerbak het chilipoeder, de venkelzaadjes, peperkorrels, steranijs en het pijpje kaneel zonder olie 1 - 2 minuten zodat alle aroma’s vrijkomen. Laat het mengsel afkoelen en stamp het fijn in een vijzel.
Verhit een wok en doe er de olie in en fruit de knoflook met de gemberwortel en het sjalotje tot ze beginnen te ruiken. Voeg het kruidenmengsel toe, breng op smaak met zout en peper en fruit dit nog 2 minuten. Giet het water erbij en laat het al roerend nog ong. 5 minuten sudderen.
Voeg de rijstazijn en de suiker toe, roer tot de suiker is opgelost en doe de garnalen hierin. Bak dit 3 - 5 minuten tot de schaaldieren roze, maar nog steeds sappig zijn.
Garneer ze met de citroenschijfjes en de gehakte lenteui. Serveer ze warm.

Succes en eet smakelijk!!
Tip: Doe geen moeite om deze kruidige garnalen op een elegante manier te eten, pak ze gewoon bij de staart, trek ze van het stokje en stop ze in de mond.

China

Shanghai

Schaaldieren

4 pers

no:561/972 << >>
16 tijgergarnalen gepeld met staart

1/2 theelepel chilipoeder
1 theelepel venkelzaad
6 peperkorrels
1 steranijs in segmenten
1 pijpkaneel in stukjes

2 eetlepels olie
3 tenen knoflook gehakt
2 cm. gemberwortel gehakt
1 sjalotje gehakt
2 eetlepels water
1 eetlepel rijstazijn
2 eetlepels bruine suiker
zout
peper

garnering:
schijfjes citroen en fijngesneden lenteui