Gesmoorde spareribs in bruine saus


Meng de benodigdheden voor de marinade en zet daar de spareribs in. Ongeveer 30 minuten. (hoe langer hoe beter).
Verhit de wok en doe daar de olie in en bak de spareribs in 3 minuten lichtbruin. Schep ze met een schuimspaan uit de wok en zet apart.
Roerbak in dezelfde olie de knoflook, de witte stukjes lenteui, de chilipeper en de gele-bonensaus ongeveer 30 seconden, of totdat alles begint te geuren. Doe de spareribs terug in de wok en blijf voortdurend roeren, zodat alle stukjes vlees met een laagje saus bedekt zijn.
Giet er de bouillon bij en meng alles goed. Breng aan de kook, zet het vuur laag, leg een deksel op de wok en laat 20 minuten zachtjes koken. Roer zo nu en dan.
Voeg tenslotte de groene paprikablokjes en de groene gedeelten van de lenteui toe. Laat alles op een hoog vuur, zonder deksel, al roerend 1 - 2 minuten koken.
Serveer het gerecht heet.
Succes en eet smakelijk!!

China

Beijing

Vlees

4 pers

no:562/971 << >>
750 gr. spareribs ontvet en in hapklare stukjes gesneden

marinade
1/2 eetlepel geroosterde sichuanpeper
2 eetlepels bruine basterdsuiker
1 eetlepel lichte sojasaus
1 eetlepel donkere sojasaus
2 eetlepels rijstwijn
1 eetlepel maizena

3 - 4 eetlepels olie
3 lenteui in korte stukjes gesneden, het witte en groene gedeelte apart houden
4 tenen knoflook gehakt
2 rode chilipepers in stukjes gesneden
3 eetlepels gele bonenpasta
ong. 1.5 dl. bouillon
1 groene paprika in kleine blokjes gesneden