Gemengde bonensalade met champignons


Verwarm de oven voor op 200 oC. Borstel de champignons schoon en leg ze op een bakplaat. Schep ze om met 2 eetl. olie en bestrooi met peper en zout. Rooster de champignons 10 min. in het midden van de oven.
Breng een pan met ruim water en zout aan de kook. Kook de sperziebonen in 5 min. beetgaar. Spoel ze in een zeef af met koud water en laat uitlekken.
Mix in een kom de reuzebonen met de uiringen en rucola en verdeel over de borden. Verdeel de sperziebonen en de gegrilde champignons erover.
Klop het citroensap met de port en de rest van de olie in een kom en breng op smaak met wat zout. Lepel de dressing over de salades en bestrooi met zwarte peper.

Succes en eet smakelijk!!!
Dit is een heerlijke salade bij wild en vlees gerechten.

Europa

Nederland

Salade

4 pers

no:560/971 << >>
250 gr. grotchampignons (stevige)
100 ml. olijfolie
200 gr. sperziebonen
1 blik reuzebonen(butterbeans) uitgelekt
1 rode ui in ringen gesnneden
50 gr. rucola gewassen
sap van 1 citroen
3 eetlepels port