Thaise salade met biefstuk en peper-currydressing


Bak de biefstuk op een licht met olie bestreken grillplaat of grillpan op matig vuur 5 min. aan elke kant of tot de buitenkant bruin en binnen in nog roze. Dek de biefstuk af, laat 10 minuten staan en snijd in dunne plakjes.
Maak de dressing: zie onder, en zet de geraspte wortel in 2 eetlepels.
Schik de slablaadjes op een schaal, leg er de tomaten, komkommer, wortel gemarineerd in 2 eetlepels van de dressing, rode peper en munt op.
Leg de plakjes vlees op de salade.
Dressing: Doe de peperkorrels, currypasta, kokosmelk, vissaus, suiker en limoensap in een kleine steelpan en zet hem op het vuur tot het mengsel gaat koken en indikken.
Giet het over de Thaise salade en serveer.

Succes en eet smakelijk!!

Thailand

Thailand

Salade

4 pers

no:162/971 << >>
500 gr. magere lendebiefstuk in
plakken van 2 cm. gesneden
100 gr. gemengde slablaadjes
2 tomaten, klein in blokjes gesneden
1 kleine komkommer in de helft gesneden, zaad eruit en in dunne halve maantjes gesneden
1 wortel geraspt en gemarineerd
1 rode chilipeper z.z. gehakt
20 gr. verse muntblaasjes

Dressing
2 eetlepels verse groene peperkorrels licht gekneusd
1 eetlepel rode currypasta
2.5 dl. kokosmelk
2 eetlepels vissaus
3 eetlepels palmsuikerr
1 eetlepel limoensap