Gegrilde tonijn op een oosterse salade


Wrijf de tonijnmoten in met 1 eetlepel sojasaus en 2 eetlepels olie en laat ze 10 minuten rusten.
Stoom de sperziebonen in 6 min. beetgaar(kan voorheen gebeuren).
Meng in een kom de limoenrasp en sap met 2 eetlepels sojasaus en 3 eetlepels olie en de sesamolie.(dressing)
Schep de gestoomde sperziebonen, rode peper, lenteui, wortel en koriander en munt door de dressing.
Laat een grillpan goed heet worden en rooster de tonijnfilets in 2 minuten mooi bruin en van binnen nog rose. Keer de tonijn pas als de geroosterde kant vanzelf van de ribbels loslaat.
Verdeel de salade over een platte schaal, strooi de seroendeng erover en leg de tonijn erop.
Succes en eet smakelijk!!

Japan

Japan

Salade

6 pers

no:161/971 << >>
6 moten tonijnfilets(witte) van 75 gr.
3 eetlepels Japanse sojasaus
5 eetlepels olie
1/2 eetlepel sesamolie
250 gr. sperziebonen gehalveerd

1 limoen rasp en sap apart
1 rode peper in dunne reepjes gesneden
2 lenteui in ringetjes gesneden
150 gr. geraspte wortel
75 gr. verse koriander en munt
4 eetlepels seroendeng