Aardbeienbeignets met chocoladesaus en vanilleijs


Het bierbeslag maken door bloem, bier, zout en suiker te mengen. Dit vervolgens samen met het eiwit spatelen en ongeveer 30 minuten laten rusten op een koele plek in de keuken(niet in de koelkast).
Chocolade met suiker en room al roerende verwarmen en af laten koelen.
Haal de aardbeien door het beslag en frituur deze op ongeveer 160 oC. in de arachideolie.
Haal ze eruit en doe er poedersuiker op, serveer met de chocoladesaus en vanilleijs.




Succes en eet smakelijk!!
Tip: Je kunt dit ook maken met bananen en bramen.

Europa

Nederland

Nagerecht

4 pers

no:163/971 << >>
bierbeslag
250 gr. bloem
2 dl. bier
snufje zout
50 gr. suiker
eiwit van 2 eieren stijfgeslagen

chocoladesaus
100 gr. pure chocolade
20 gr. suiker
2 dl. room

verder
arachideolie
vanille- of ander ijs

hoeveelheid aardbeien naar wens