Kruidige Vietnamese rundstoofschotel (Thit Bo Ham Gia Vi)


Verhit de wok of braadpan met dikke bodem en doe er de olie in en laat het goed heet worden, bak het vlees mooi bruin. Nu er de uien, knoflook, lenteui, limoengras, gele-bonensaus, chilipoeder, steranijs, kaneelstok, kruidnagels en peperkorrels toevoegen en eventjes laten bakken.
Voeg er dan het water en de suiker toe.
Laat het geheel 1 1/2 uur zachtjes koken tot het vlees zacht is en breng het geheel op smaak met zout.

Succes en eet smakelijk!!

Vietnam

Vietnam

Vlees

6 pers

no:552/971 << >>
1 kg. runderlappen in blokjes van 2 cm. gesneden
3 eetlepels olie
5 tenen knoflook gehakt
2 uien klein gehakt
10 lenteui in stukken van 3 cm. gesneden
2 stengels citroengras malse gedeelte klein gesneden
1 ltr. water
2 eetlepels gele bonenpasta
1 eetlepel chilipoeder
5 stuks steranijs
kaneelstok van 3 cm.
5 kruidnagels
1/2 eetlepel peperkorrels
1 eetlepel palmsuiker
zout