Chinese aardappelsalade


Doe in een kookpannetje water met zout en de aardappelblokjes, breng het aan de kook en zet het vuur lager, laat het ong. 10 min. koken of tot de aardappelen gaar zijn.
Intussen in de blender de benodigdheden van de dressing mengen en er een saus van blenden.
Als de aardappeltjes gaar zijn, laten uitlekken en in een grote schaal met de paprika, lenteui en koriander mengen. Doe er vervolgens de dressing door en meng het goed.
Indien nodig op smaak brengen met wat zout.
Je kunt het ook besprenkelen met wat sesamolie.
Bedek de salade met huishoudfolie en zet het tot gebruik in de koelkast.
Succes en eet smakelijk!!
Tip: Het is een heerlijke combinatie met Chinese spareribs of kippenvleugeltjes.of Cantonese lamscarre.

China

Hongkong

Salade

4 pers

no:353/971 << >>
4 middelgrote aardappelen, geschild en in blokjes van 2 cm. gesneden
zout
1 rode paprika klein gesneden
2 lenteui in dunne plakjes gesneden
1/2 bosje verse koriander klein gesneden

dressing
1/3 cup olie
3 eetlepels rijstazijn
1 eetlepel sojasaus
1 theelepel sesamolie
1 flinke teen knoflook gehakt
1/4 theelepel chilipeper
1/4 theelepel gemalen peper