Thaise groene zalmcurry


Verhit de wok en doe er 3 eetlepels olie in en bak de ui en paprikareepjes. Laat op een hoog vuur bakken, tot de ui begint te kleuren.
Schep er de kerriepasta door en bak 1 minuut. Voeg de kokosmelk, bouillon en limoenblaadjes toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat 10 minuten sudderen.
Voeg de broccoli en de boontjes toe en laat 5- 8 minuten sudderen dan en op het laatste de courgetteplakken erdoor scheppen met de verse koriander en basilicum laat het goed heet worden en breng op smaak palmsuiker en limoensap. Verhit intussen de rest van de olie(1 eetlepel) in een koekenpan en leg er de zalm- medaillons naast elkaar in. Bak ze ongeveer 2 minuten op de velkant en verschuif ze niet- ze moeten een mooi bruin korstje krijgen. Neem ze uit de pan zodra de rauwe bovenkant van kleur begint te veranderen. Verdeel de kerrie over de soepborden- of kommetjes en schik de zalm met de gebakken kant boven op elke portie. Garneer het met basilicum of koriander. Geef er een klein kommetje rijst bij.

Succes en eet smakelijk!!

Thailand

Thailand

Vis

6 pers

no:64/971 << >>
600 gr. zalm- of zalmforel filet met of zonder huid in medaillons gesneden
4 eetlepels olie

1 ui, gesnipperd
1 kleine rode paprika, van zaad ontdaan en in dunne reepjes gesneden
2 of 3 eetlepels groene kerriepasta, uit een potje of vers gemaakt
1 1/2 blik kokosmelk van 4 dl.
3 dl. groente- of kippenbouillon
4 limoenblaadjes

100 gr. broccoliroosjes
100 gr. in reepjes gesneden sperzieboontje of peultjes

1 courgette, in plakken van ong. 1/2 cm. gesneden
2 eetlepels verse basilicum(gescheurd)
2 eetlepels verse koriander gehakt
2 eetlepels palmsuiker
sap van 1 limoen
garnering
verse blaadjes basilicum of koriander