Thaise zalmkoekjes met dipsaus


Snijd de zalmfilet in stukjes. Doe ze in de keukenmachine of hak het fijn met het Chinese hakmes en voeg het citroengras, de verse koriander, chilipepers, het limoenraspel, de Thaise vissaus en het ei toe. Draai het mengsel met korte stootjes tot je een niet te glad mengsel hebt. Doe het mengsel over in een kom, zet het afgedekt in de koelkast.
Verdeel het mengsel in 12 porties en rol er balletjes van(bevochtig je handen om plakken te voorkomen). Druk elk balletje tot een koekje. Maak ze niet te plat anders krijgen ze een rubberachtige substantie.
Meng in een kom alle benodigdheden voor de dipsaus en zet de kom weg.
Haal elk koekje door de bloem en schud de overtollige bloem eraf. Giet een laagje olie (circa 5 mm) in een koekenpan en verhit tot een klein stukje van het vismengsel in de olie gedoopt meteen begint te sissen. Bak de koekjes in porties, 1 - 2 minuten per kant, tot ze gaar en aan beide kanten goudbruin zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Garneer met de partjes citroen en takjes verse koriander en geef er de dipsaus apart bij.
Succes en eet smakelijk!!

Thailand

Thailand

Vis

4 pers

no:65/971 << >>
500 gr. zalmfilet
1 stengel citroengras, buitenste verwijderd en fijngehakt
50 gr. verse koriander met steeltjes grof gehakt
2 verse groene chilipepers gehakt zonder zaad
fijngeraspte schil van 1 limoen
1 eetlepel vissaus
1 klein ei
wat bloem
olie om te bakken

garnering
partjes citroen en takjes verse koriander

dipsaus
1 teen knoflook gehakt
2 eetlepels vissaus
1 eetlepel vers limoensap
1 theelepel suiker
paar druppeltjes chili-olie
1 eetlepel gehakte verse koriander