Thaise fondue (Jim-Jum)


Pel en hak de knoflook fijn. Maak de peper schoon, verwijder de zaadjes en snijd in dunne reepjes. Kneus de sereh. Schil en hak de gember.
Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de knoflook en de gember. Voeg de limoenblaadjes, bouillon, kokosmelk en palmsuiker toe, laat op een laag vuurtje een uur koken.
Kook de rijst.
Maak de benodigdheden voor de fondue schoon en snijd in stukjes.
Doe het in een netje in de bouillon en eet het individueel.
Doe na het fonduen de rijst in de soep (of in je kommetje), breng op smaak met chilisaus en sojasaus en serveer de fondue als soep.

Succes en eet smakelijk!!

Thailand

Thailand

Vis

4 pers

no:99/971 << >>
voor de bouillon
2 tenen knoflook
1 rode pepers
1 stengels citroengras
1 cm. gemberwortel

olie
4 limoenblaadjes
1 liter bouillon(kip)
2 dl. kokosmelk
1 eetlepel palmsuiker

om te fonduen
zalmfilet, gamba’s, kipfilet, pakchoi, verse koriandeblaadjes
200 gr. rijst
chilisaus
sojasaus