Kipcurry


Verhit de wok, doe er de olie in en bak de knoflook, de gember, de komijn, de koriander en de kardemom 30 seconden. Voeg de ui, pepers, kaneel en koenjit toe en bak deze 2 minuten mee.
Voeg de tomaten en de kokosmelk toe.
Leg de kipstukken in de wok, dek de wok af en laat ze ongeveer 45 minuten sudderen tot ze gaar zijn.
Serveer de curry met rijst op warme borden, garneer met de korianderblaadjes.

Succes en eet smakelijk!

India

India

Gevogelte

4 pers

no:98/971 << >>
1 grote kip of 1 1/2 kg. kippendijen zonder vel in delen
1 eetlepel olijfolie
1 knoflookteen gehakt
2 cm. gemberwortel gehakt
1 theelepel komijnzaad geroosterd
1 theelepel koriander geroosterd
2 kardemompeulen
1 rode ui in dunne ringen
2 groene pepers, zonder zaadlijsten gehakt
1 kaneelstokje
1 theelepel koenjit
4 tomaten in stukjes gesneden
400 ml. kokosmelk
2 eetlepels verse korianderblaadjes
zout en peper