Tempura met groenten


Schil de rettich en de gemberwortel voor de saus en hak of rasp ze fijn. Meng de rijstwijn en de sojasaus en doe het door de rettich en het gembermengsel. Zet apart. Voor de sesamsaus alle benodigdheden goed mengen en ook apart zetten.
Het beslag maken: Doe het water in een kom en roer de gezeefde bloem er door boven het water. Roer met de garde totdat er een klonterig beslag ontstaat. Roer er dan het ei en de zout door. Zet het beslag afgedekt in de koelkast tot dat de groenten zijn voorbereid. Snijd de gewassen en geschilde groenten in dunne plakjes of reepjes, die gemakkelijk te bewerken zijn. Zet de bloem op een bord klaar. Verhit de olie om te frituren totdat er een blauwe damp ontstaat. Haal vervolgens de groenten door de droge bloem en dan door het beslag, frituur ze totdat ze een licht geel korstje hebben en haal ze eruit en laat op keukenpapier goed uitlekken. Doe beetje voor beetje. Bekleed een grote serveerschaal met servetten en verdeel de groenten hierop.
Serveer met de dipsausjes. Doop de groenten in een van de sausjes en..................
eet smakelijk!!




Tip:
Dit gaat ook goed met verse grote garnalen.

Japan

Japan

Groenten

4 pers

no:209/971 << >>
Rettichsaus:
50 gr. rettich
1 plakje gemberwortel
1.5 dl. Japanse rijstwijn (sake)
2 eetlepels lichte sojasaus
Sesamsaus:
2 eetlepels sesampasta (tahini) of pindakaas
1 eetlepel suiker
4 eetlepels donkere sojasaus
1 eetlepel zoete rijstwijn ( mirin)
2 eetlepels Japanse rijstwijn (sake)
3 eetlepels groente bouillon
Beslag:
2 dl. ijskoud water
125 gr. rijstmeel
1 ei
1 theelepel zout
of kant en klaar tempuramix
Andere benodigdheden:
200 gram van de
verschillende soorten groenten, zoals b.v. paprika courgette dunne sperzieboontjes
shitake oesterzwammen broccoliroosjes groene aspergekoppen
100 gr. bloem
0.5 liter arachide om te frituren