Gestoomde, gevulde pijlinktvis met zoete chilisaus


Spoel de pijlinktvisjes af. Hak de tentakels en vinnen in grove stukken en doe ze met de garnalen en het gehakt in een keukenmachine. Maal het tot een grof mengsel. Doe het mengsel in een kom, voeg de rest van de benodigdheden voor de vulling toe en meng alles goed.
Schep het gehaktmengsel in de pijlinktviszakjes en steek ze met een coctailprikker dicht.
Giet een laag water in de wok en breng aan de kook. Leg de gevulde pijlinktvisjes op een bedje van slabladeren of ander blad(b.v. pakchoi-grove spinazie) in een stoommand, leg het deksel erop en stoom ze in 20 - 25 minuten gaar.
Meng ondertussen de benodigdheden voor de saus in een pannetje. Warm vlak voordat de pijlinktvisjes gaar zijn de saus op. Schep de pijlinktvisjes op een plank en snijd ze elk in 6 dunne ringen. Leg die op een warme schaal, schep er wat van de saus over en garneer ze met de reepjes lenteui.
Succes en eet smakelijk!!

China

Canton

Vis

4 pers

no:210/971 << >>
12 kleine pijlinktvisjes, waarvan het lijf niet groter is dan 15 cm. schoongemaakt
vulling
25 gr. gepelde rauwe garnalen
100 gr. varkensvlees gehakt
1 cm. gemberwortel gehakt of geraspt
2 tenen knoflook geplet
1 eetlepel sojasaus
1 eetlepel gehakte koriander
1/4 theelepel palmsuiker
1 eetlepel sesamolie
1/2 theelepel zout
sechuanpeper uit de molen
2 lenteui gehakt
garnering
1 lenteui in dunne reepjes gesneden
zoete chilisaus
2 eetlepels donkere sojasaus
2 eetlepels zoete chilisaus
1 eetlepel witte rijstazijn- of witte wijnazijn
1 theelepel sesamolie