Chinese groentesoep met balletjes


Breng de gemberwortel, het preigroen, de knoflook en het pepertje met de bouillon aan de kook en laat 20 minuten trekken. Zeef de bouillon. Was de taugé en laat uitlekken.
Doe voor de balletjes de kipfilet, noten, eidooier, chilipasta, gemberpoeder, zout en peper in de keukenmachine en laat het draaien totdat er een samenhangend mengsel is ontstaan. Rol er met maizena ingebloemde handen balletjes van. Breng water aan de kook en laat de balletjes in ca. 5 minuten gaar worden. Laat ze in het kookvocht staan.
Breng vervolgens de gezeefde bouillon, met de witte preiringetjes, paprikablokjes, wortel- en champignonplakjes en de mihoen aan de kook en laat ong. 3 minuten zachtjes koken. Breng de soep op smaak met de smaakmakers. Laat nu de balletjes kort in de soep doorwarmen en schep voor het serveren er de taugé door.
Serveer het met een paar druppeltjes sesamolie!!
Succes en eet smakelijk!!
Schotels die deel uitmaken van een echte Chinese maaltijd worden niet alleen op een goede smaakcombinatie gekozen, maar ook op stevigheid, kleuren en geuren. Het is gebruikelijk dat een "gewone" maaltijd uit 5 verschillende schotels bestaat.

China

Canton

Soep

4 pers

no:208/971 << >>
3 cm. gemberwortel in dunne plakjes gesneden
1 kleine steel prei waarvan het groene gedeelte in grove stukken gesneden,
het witte gedeelte in dunne ringetjes gesneden en apart zetten voor later
2 tenen knoflook gehakt
1 rode chilipeper in plakjes gesneden
1.5 liter kippenbouillon
1 rode paprika in blokjes gesneden
4 worteltjes in plakjes gesneden
200 gr. champignons in plakjes gesneden
100 gr. tauge
50 gr. mihoen
smaakmakers
2 eetlepels lichte sojasaus
2 eetlepels rijstwijn
1 eetlepel citroensap
1 eetlepel sesamolie
balletjes
200 gr. kipfilet
100 gr. cashewnoten
1 eierdooier
1 theelepel rode chilipasta
1 theelepel gemberpoeder
zout, versgemalen peper
1 eetl.maizena