Pittige lamscurry


Verhit de wok, doe er de olie bij en bak het in 2 cm. gesneden vlees rondom bruin. Neem het uit de pan, voeg de ui toe in de pan en roerbak de ui in eventueel nog wat olie, roerbak 3-4 min. totdat de ui zacht en goudbruin is.
Doe het vlees terug in de pan met de groene peper, knoflook en gember en bak 1 min. tot de geuren vrijkomen. Roer de kormpasta erdoor en laat nog 1 min. bakken.
Roer de kokosmelk en bouillon erdoor, draai het vuur laag en laat onder af en toe roeren 45 min. zachtjes koken of tot het vlees zacht is. Breng op smaak met zeezout en limoensap.
Verdeel de lamscurry over de borden, garneer met lenteui en serveer met de rijst.
Succes en eet smakelijk!!

India

India

Vlees

4 pers

no:17/971 << >>
1 eetlepel olie
500 gr. lamsbout in stukken van 2 cm. gesneden
1 grote ui in ringen
1 groene peper, z. zaad gehakt
2 tenen knoflook in plakjes gesneden
gemberwortel van 3 cm. fijngehakt
5 eetlepels korma currypasta)toko)
1 blikje kokosmelk
1/4 ltiter hete runderbouillon

vers limoensap van 1 limoen
2 lenteui, in ringetjess gesneden
gestoomde of gekookte basmatirijst voor erbij!!!