Knapperige teriyaki-eend in een miesalade


Verwarm de oven voor op 200 oC. Maak de dressing: vermeng alle vloeibare benodigdheden en voeg de plakjes knoflook en de gehakte gember toe. Kerf de eendenborsten licht in en schep een derde van de dressing erover. Neem een vuur-vlamvaste schaal en braad hierin de eendenborsten(eerst met de velkant naar beneden)ongeveer 5 minuten op matig vuur aan. Plaats de schaal in de oven en braad ze nog 10 minuten met het vel naar boven. Neem ze uit de oven en laat ze eventjes rusten in aluminiumfolie. Laat de eendenborsten afkoelen tot je ze kunt hanteren en snijd ze in dunne plakjes. Bereid de mihoen zoals aangegeven op de verpakking. Breng een pan met water aan de kook en blancheer hierin de boontjes 1 minuut. Giet ze af en voeg ze toe aan de gare mihoen. Schep de plukjes koriander, sjalotten en lenteuitjes door de mihoen. Voeg de plakjes eend en de resterende dressing toe en schep de miesalade goed om.Garneer de salade met wat koriander en serveer het in een mooie schaal. Succes en eet smakelijk!!

Azie

Japan

Salade

4 pers

no:614/971 << >>
2 hele eendenborsten
2 bundeltjes dunne mihoen(rijstmie)
100 gr. haricots verts(dunne sperzieboontjes)of peultjes in dunne reepjes gesneden
verse koriander grof geplukt
2 langwerpige sjalotten, in dunne ringen gesneden
4 lenteui gehakt

oosterse teriyakidressing
8 eetlepels teriyakisaus
3 eetlepels sojasaus
4 eetlepels sesamolie
1 eetlepel honing
sap van 2 limoenen

4 tenen knoflook, in dunne plakjes gesneden
2 1/2 cm. verse gemberwortel gehakt