Stoofpotje met kippenvleugeltjes of drumsticks en oestersaus


Meng de marinade en zet daar de kippenvleugeltjes ong. 5 minuten in.
Verhit de wok en roerbak in 2 eetlepels olie de lenteui met de gehakte knoflook totdat deze gaat ruiken. Doe er dan de Chinese paddestoelen bij met de kippenvleugeltjes of drumsticks. Roerbak totdat ze gaar zijn.
Verhit intussen de stoofpot en doe er dan de kippenvleugeltjes- paddestoelen mengsel in met de smaakmakers en laat het in een voorverwarmde oven nog 15 min. zachtjes sudderen. Bind het met het maizena- watermengsel
Roer goed en serveren met rijst.



Succes en eet smakelijk!!

China

Shanghai

Gevogelte

4 pers

no:657/971 << >>
1 pond kippenvleugeltjes in tweeën of drumsticks

2 lenteui in grote schuine stukken van 2 cm.
1 grote eetlepel gehakte knoflook
2 eetlepels olie

50 gr. gedroogde Chinese champignons geweekt en de hoedjes in kleine stukjes gesneden


marinade
3 eetlepels oestersaus
1 eetlepel rijstwijn
1/2 eetlepel maizena
1 eetlepel olie

smaakmakers
2 eetlepels oestersaus
2/3 kopje water

1 eetlepel maizena - water mengsel om te binden