Soesjes met geitenkaascreme


Verwarm de oven voor op 225 oC. Vet de bakplaat in. Basisrecept soejes In pannetje 1 dl. water met boter en zout aan de kook brengen en boter laten smelten. Bakmeel in een keer toevoegen en tot samenhangend geheel roeren. Pan van vuur nemen. 1 Ei toevoegen en met pollepel ca. 2 minuten roeren. Volgende ei toevoegen en nog ca. 2 minuten roeren. Er ontstaat dan een glanzend mengsel. Met 2 theelepels op bakplaat 30 bergjes deeg scheppen. In midden van oven ca. 10 minuten gaar en lichtbruin bakken (de oven niet open maken). Soesjes in de oven ca. 10 minuten laten afkoelen. Daarna de deur op een kier zetten en zo nog ca. 5 minuten laten staan. Soesjes op rooster laten afkoelen.
Vulling Met vork melk door geitenkaas mengen. Van gedroogde tomaten 3 in reepjes snijden en bewaren. Rest in kleine stukjes snijden. Van bieslook ca. 15 sprietjes bewaren, rest boven geitenkaasmengsel in kleine stukjes knippen. Stukjes gedroogde tomaat en paprikamix door geitenkaasmengsel roeren en op smaak brengen met peper. Soesjes met mes aan bovenkant insnijden en met geitenkaasmengsel vullen. Achtergehouden bieslook in stukken knippen en in vulopening steken, reepjes gedroogde tomaat erop leggen.

Succes en eet smakelijk!!

Europa

Frankrijk

Vegetarisch

6 pers

no:695/971 << >>
soesjes
40 gr. boter, mespuntje zout
50 gr. zelfrijzend bakmeel
2 eieren
1/2 eetlepel boter om in te vetten

vulling
5 eetlepels melk
200 gr. verse geitenkaas (Chevre de Bellay)
10 gr. gedroogde tomaten in olie (potje a 285 gr.)
30 gr. verse bieslook
1 bakje verse paprikamix (125 gr.)
peper




Voorbereiden soesjes ca. 35 minuten
Bereiden soesjes ca. 5 minuten


Bereiden vulling ca. 15 minuten