Auberginekaviaar


Grill voorverwarmen op de hoogste stand. Aubergines op enkele plaatsen inprikken met vork. Aubergines en paprika’s ca. 15 cm. onder hete grill plaatsen. Groenten roosteren tot vruchtvlees zacht is en de schil zwart geblakerd.(paprika’s 10 - 15 minuten, aubergines ca. 20 minuten). Groente regelmatig keren. Paprika’s op schaal leggen en ca. 10 minuten afgedekt laten staan. Aubergines iets laten afkoelen.
Intussen de walnoten fijn hakken. Feta in kleine blokjes snijden. Peterselie fijn knippen en de knoflook pellen. Zet apart.
Met scherp mes schil van paprika’s en aubergines trekken. Paprika’s halveren, zaadjes en zaadlijsten verwijderen en paprikas’s in kleine stukjes snijden. In keukenmachine aubergine vruchtvlees kort pureren. Knoflook erboven uitpersen. Terwijl motor draait beetje bij beetje olie toevoegen. Zet de motor stop. Citroensap, azijn, paprika, walnoten, feta en 3/4 deel van de peterselie hierdoor mengen. Op smaak brengen met zout en peper. Bestrooien met de rest van de peterselie.
Serveren met driehoekjes warm pitabrood, sesamcrackers of geroosterd stokbrood.
Succes en eet smakelijk!!!

Europa

Griekenland

Groenten

12 pers

no:696/971 << >>
2 grote aubergines (ca. 800 gr.)
1 groene paprika
1 rode paprika
60 gr. walnoten
75 gr. feta
10 gr. verse peterselie
4 tenen knoflook
5 eetlepels olijfolie
1 eetlepel citroensap
1 eetlepel rode- wijnazijn
zout
vers gemalen peper

Voorbereiden ca. 30 minuten
Bereiden ca. 10 minuten