Soep met reepjes kip en citroengras


Verwijder het vel van de kippenpoten; doe de kip in een grote pan. Kneus het citroengras met een deegroller of Chinees mes, knijp de limoenblaadjes even samen in de hand. Doe ze in de pan samen met de knoflook, de rode peper met de zaden, de gember en 1.5 liter water. Breng alles aan de kook en laat dit ongeveer 30 minuten zachtjes trekken tot de kip goed gaar is.
Zeef de bouillon en doe hem over in een schone pan. Pluk het kippenvlees eraf met je handen. Doe de kip in de pan met de bouillon, het limoensap, de vissaus, de sojasaus en de gesneden lenteui. Breng de soep heel langzaam aan de kook. Schep de dampend hete soep in kommen.
Garneer de soep met het korianderblad en eventueel een sliertje rode peper . Serveer meteen.

Succes en eet smakelijk!!
Tip: Deze soep is van zichzelf vetarm. Om de soep nog mooier op te dienen en voor wat extra smaak: schenk er dan eens een scheutje sesamolie over.

Thailand

Thailand

Soep

6 pers

no:13/971 << >>
4 kippenpoten
2 stengels citroengras
3 limoenblaadjes
3 tenen knoflook gehalveerd
2 verse rode peper, grof gehakt met zaad
4 cm. verse gember in dikke plakken gesneden en geplet
2 liter water
2 limoenen, het sap
4 eetlepels vissaus
4 eetlepels lichte sojasaus
4 lenteui, dun gesneden

garnering
1 eetlepel verse korianderblad
1 gehakte rode peper