Sinaasappels met siroop


Schil de sinaasappel dik af met een scherp mes, zodat ook het vliesje wordt verwijderd. Snijd het vruchtvlees in schijven van ca. 1 cm. dik. Verwijder eventuele pitten.
Doe de suiker met ca. 1/2 liter water ineen kleine pan en kook hierin ca. 20 minuten op een matig vuur een dikke siroop. Haal de pan van het vuur en laat de siroop afkoelen.
Roer in een kom de sinaasappelschijven en de likeur door de siroop. Laat ze minstens 12 uur marineren in de koelkast.
Schik de schijven in de siroop op een schaal, of vorm er weer sinaasappels van en zet ze vast met prikkers. Voeg desgewenst nog wat likeur toe. Garneer de sinaasappels eventueel met verse muntblaadjes.
Succes en eet smakelijk!!!

Variaties: U kunt hierbij sinaasappel-ijs serveren en de sinaasappel flamberen. Gebruik dan sinaasappellikeur met een hoog alcoholpercentage.

Europa

Frankrijk

Nagerecht

4 pers

no:914/975 << >>
4 grote sinaasappels

1/2 liter water
100 gr. bruine suiker

1 dl. sinaasappellikeur(b.v. contreau)

Garnering
eventueel verse muntblaadjes