Sechuan biefstuk met peultjes en asperges


Leg de plakjes biefstuk in een niet-metalen kom, voeg de rijstwijn, sojasaus, suiker, chilibonenpasta en sesamolie toe en meng alles goed. Dek de kom af en laat het een half uur staan.
Doe de Sechuanpeperkorrels in een pannetje en bak ze 2 minuten op middelhoog vuur of tot ze geurig worden. Doe de peperkorrels en 1 theelepel zeezout bij en bak ze nog 1 minuut. Schep het peper-zoutmengsel in een vijzel en stamp het tot een grof poeder.
Verhit de wok en doe er de olie in, dan de gember Spaanse peper, knoflook en het peper-zoutmengsel en roerbak het geheel 2 minuten. Voeg de biefstuk toe en roerbak alles ong. 5 minuten, tot het vlees gaar is. Voeg de lenteuitjes peulen en asperges toe en bak ze nog 2 minuten mee- of tot de groente beetgaar is.
Succes en eet smakelijk!!!

-Nieuw-

China

Vlees

4 pers

no:418/971 << >>
400 gr. biefstuk in dunne plakjes
3 eetlepels rijstwijn
3 eetlepels sojasaus
1 eetlepel fijne palmsuiker
1 1/2 theelepel chilibonenpasta
2 theelepels sesamolie
2 theelepels sechuan peperkorrels
2 theelepels witte peperkorrels
4 eetlepels olie
2 eetlepels versgeraspte gember
1 grote rode spaanse peper, in dunne reepjes
3 tenen knoflook gehakt
4 lenteui in ringetjes
200 gr. peulen
200 gr. asperges, in stukjes van 5 cm.