Geroosterde kippenvleugeltjes


voorgerechten.jpg Prik het vel van de vleugeltjes in met een vork, zodat de marinade er goed in kan dringen. Meng de benodigdheden voor de marinade in een kommetje.
Giet het mengsel over de kippenvleugeltjes en schep goed door. Laat het eventjes rusten ong. 30 minuten of langer.
Verwarm de ovengrill voor op de hoogste stand of maak een houtskoolvuurtje in de b.b.c.
Rooster de vleugeltjes ong. 10 minuten en keer ze regelmatig om te voorkomen dat ze verbranden.
Serveer ze meteen of op kamertemperatuur.


Succes en eet smakelijk!!
Tip: Je kunt ze heel goed grillen in een grillpan.

China

Beijing

Gevogelte

4 pers

no:419/971 << >>
12 vleugeltjes doormidden gesneden

marinade
3 eetlepels donkere sojasaus
1 eetlepel lichte sojasaus
3 eetlepels rijstwijn
2 eetlepels bruine basterdsuiker
2 eetlepels chili- bonenpasta
1 eetlepel geraspte sinaasappelschil
1 1/2 eetlepel kerriepoeder
1 theelepel chiliolie