Saté kippenvleugeltjes


Was de vleugeltjes, breng een wok half vol met water aan de kook, doe er de gemberwortel en de lente-ui in stukken bij, laat 5 min. koken, doe er dan de vleugeltjes 10 minuten bij en neem ze eruit, spoel ze goed af met koud water. Zet apart.
Verhit 2 eetl. olie en bak de uien goudbruin, haal ze eruit en zet apart. Verhit 2 eetl. olie en roerbak de gehakte knoflook en satesaus , doe er de vleugeltjes bij en roerbak nog eventjes en doe er dan een 1/4 kopje water met de smaakmakers bij en laat het sudderen totdat de saus ingedikt is. Haal de vleugeltjes eruit en leg ze in het midden van een schotel. Serveer de uiringen rond de rand.



Succes en eet smakelijk!!
Tip : door de gemberwortel en de lente-ui mee te koken, voorkom je dat de kip de eigen speciale geur en smaak behoud.

China

Shanghai

Gevogelte

4 pers

no:973/975 << >>
8 hele kippenvleugeltjes

2 schijfjes gemberwortel
2 lenteuitjes in stukken

4 eetlepels olie

2 uien i n ringen gesneden

2 grote tenen knoflook gehakt
4 grote eetlepels satesaus

1/4 kopje water

Smaakmakers
1 theelepel lichte sojasaus
1 theelepel donkere sojasaus
1 theelepel basterd suiker
1 theelepel sesamolie