Lamvlees in knoflooksaus


Leg het vlees in een ondiepe schaal. Vermeng in een kom de marinade .
Schenk dit over het vlees, draai de plakjes om zodat ze aan alle kanten met het mengsel bedekt worden en laat ze 30 minuten staan.
Verhit de wok en doe er de rest van de olie in en roerbak hierin het knoflook en de plakjes vlees 2 minuten tot het vlees begint te kleuren. Schep het vlees uit de wok en zet apart.
Roerbak de lenteui 2 minuten in dezelfde wok en voeg er de rest van de sojasaus en de azijn toe en roerbak alles nog 1 minuut. Voeg dan de plakjes lamsvlees weer toe en schenk de sesamolie erbij. Roerbak het gerecht nog 1 minuut totdat alles door en door heet is.
Serveer het op een schaal en geef hier pakchoi of andere groente en rijst bij.
Succes en eet smakelijk!

China

Beijing

Vlees

4 pers

no:972/975 << >>
500 gr. lamsfilet in zeer dunne plakjes gesneden

marinade
1 eetlepel donkere sojasaus
2 eetlepels olie
1 eetlepel rijstwijn
1/2 theelepel zout
1 eetlepel geroosterde sichuanpeper gestampt


3 eetlepels olie
4 tenen knoflook gehakt
2 eetlepels donkere sojasaus
8 lenteui gehakt
1 eetlepel zwarte rijstazijn

2 eetlepels sesamolie