Gemengde witte kool


kool-prei-broccoli.jpg Was de witte kool en snijd in reepjes, laat ze ongeveer 2 minuten koken en uitlekken, uitknijpen en afkoelen.
Spoel de tahoe af met warm water en snijd ze in reepjes. Ontdoe de rode peper van het zaad en snijd ook in dunne reepjes . Meng de smaakmakers.
Leg de kool, tahoe en rode peper op een schaal en giet er de smaakmakers over.




Succes en eet smakelijk!!
Tip: de kool met groenere bladeren is het beste te gebruiken, i.v.m. de zoetere smaak. De kool met de witte bladeren is te overheersend. Persoonlijk denk ik dat hier de Chinese kool uitstekend voor is.

China

Sichuan

Groenten

4 pers

no:974/975 << >>
400 gr. witte- of Chinese kool in reepjes gesneden
3 stukken tahoe Shanghaistijl in reepjes gesneden

1 rode chili peper zonder zaadjes in erg dunne reepjes gesneden

smaakmakers
1/2 theelepel zout
1 eetlepel bruine suiker
1 eetlepel donkere rijst azijn
1 theelepel sesamolie
1 eetlepel olie