Koolrabisoep met gorgonzola


Verhit de boter in de pan, voeg de koolrabi en de aardappel toe en laat ze op laag vuur 2 tot 3 minuten smoren. Voeg dan de bouillon toe, breng deze aan de kook, draai het vuur laag en laat hem 20 - 25 minuten zachtjes koken tot de groenten goed gaar zijn.
Pureer de soep met een staafmixer, blender of in een keukenmachine. Roer er de melk en de room door en breng alles opnieuw aan de kook. Haal de soep van het vuur en roer er de Gorgonzola door.
Breng de soep desgewenst op smaak met wat zout en peper en serveer meteen.


Succes en eet smakelijk!
De zachte smaak van koolrabi combineert goed met Gorgonzola.

Je kunt ook bloemkool als groente nemen.

Europa

Italie

Soep

4 pers

no:92/972 << >>
25 gr. boter
2 koolrabi’s, geschild en in blokjes gesneden
1 aardappel, geschild en in blokjes gesneden
1 liter kippenbouillon
1 dl. melk
1 dl. slagroom
75 gr. Gorgonzola, verkruimeld
zout
vers gemalen peper