Rundvlees met sesamsaus


IMG_0427.jpg Meng de benodigdheden voor de marinade en meng het met de gehakte prei, gemberwortel en de dunne vleesplakjes. Zet apart.
Plet de geroosterde sesamzaadjes lichtjes in een vijzel. Zet apart.
Verhit de wok, doe er de olie in laat het heet worden. Verdeel het vlees in drie gedeelten en roerbak het apart 2 minuten. Dan als het derde gedeelte gebakken is de rest van het vlees erbij doen, nu er de geplette sesamzaadjes en de sojasaus op smaak brengen.
Bedruppel het met de sesamolie.


Succes en eet smakelijk!!
Heerlijk met rijst en plakjes komkommer.

China

Beijing

Vlees

4 pers

no:326/971 << >>
600 gr. runderlende of ossenhaas in dunne plakjes gesneden

1 dunne stengel prei klein gesneden
2 cm. gemberwortel gehakt

marinade
2 eetlepels rijstwijn
1 eetlepel sojasaus
1 eetlepel palmsuiker

4 eetlepels sesamzaad goudbruin geroosterd in een droog pannetje

2 eetlepels olie

5 eetlepels sojasaus
3 eetlepels bouillon

1 eetlepel sesamolie