GEMBERSOEP MET KNAPPERIGE GROENE asperges EN EENDENBORST


Meng de benodigdheden voor de marinade en bestrijk er de ingekerfde eendenborstfilet mee in en zet het ongeveer 1/2 uur of langer apart. Verwarm de grillpan en bak op matig vuur daar zonder olie de velkant van de eendenborstfilet eerst in ong. 5 minuten in en dan de vleeskant ong. 10-15 min., laat de eend rusten in aluminiumfolie. Breng de bouillon met de gemberwortel en de sesamolie aan de kook. Doe er dan de asperges of sperzieboontjes bij en laat het in 5 min. beetgaar worden( niet te lang). Breng de bouillon op smaak met de rest van de marinade en 1 eetlepel sojasaus.
Snijd het vel van de eendenborst en snijd vervolgens de eend in hele dunne reepjes en verdeel ze over de kommetjes en schenk de bouillon op het vlees.
Serveer de soep en strooi er de koriander en de lenteui over.
Succes en eet smakelijk!!!
Dit is een heerlijk feestelijk soepje.

China

Canton

Soep

6 pers

no:327/971 << >>
marinade
4 tenen knoflook gehakt
6 takjes koriander blaadjes klein gehakt
2 eetlepels Japanse sojasaus(kikkoman)
2 eetlepels honing
2 eetlepels donkere rijstazijn
2 theelepel chilipastas LKK of sambal
11/2 eetlepel vissaus
2 eendenborstfilet van ong. 200 gr. ingekerfd
12 groene asperges in schuine plakjes
4 cm. gemberwortel in smalle dunne reepjes
1.5 liter bouillon(kip)
3 eetlepels sesamolie
1 eetlepel Japanse sojasaus(kikkoman)
garnering
2 lenteui in schuine dunne plakjes gesneden koriander klein gescheurd