Pannenkoekjes met lente-ui


Doe de bloem in een kom, voeg daar al roerende met een vork of chopsticks het water bij totdat er een vaste massa ontstaat(je kunt het ook goed met een keukenmachine ). Op een plank met wat bloem het deeg kneden totdat het deeg soepel en glanzend is (ongeveer 5 min). en laat vervolgens het deeg ongeveer 30 min. afgedekt met huishoud folie rusten. Maak het dipsausje, door alle benodigdheden te mengen. Zet apart.
Op een plank met bloem vervolgens het deeg uitrollen tot een cilinder en dan verdelen in 12 gelijke porties .Ieder portie een voor een uitrollen tot een cirkel van ongeveer. o.25 cm. dik. Bedek de rest van de cilinder met een vochtige doek tegen het uitdrogen. Bestrijk de koekjes met olie, besprenkel met sesamolie, strooi er wat lente-ui, zout en peper op en rol het tot een balletje, zodat het mengsel binnen in het balletje zit. Maak er dan een mooi plat koekje van( ongeveer 1/4 cm. dik en 10 cm. diam.). Herhaal dit totdat alle deeg op is. Bak ze vervolgens in een koekepan met olie goudbruin aan iedere kant ongeveer. 3 min. Serveer ze warm met de dipsaus.
Succes en eet smakelijk !

China

Beijing

Vegetarisch

6 pers

no:498/971 << >>
Deeg
3 1/3 kop witte bloem
ongeveer 1 1/4 kop warm water

1/4 kop olie
2 theelepel. sesamolie
ongeveer 1 kop gehakte lente-ui
1 eetlepel zout
1/2 theelepel peper

Dipsaus
1/2 kop bouillon
2 eetl. soja- saus
1 eetlepel gehakte lente-ui
1 theelepel gehakte knoflook
1 theelepel chilisaus

Olie voor het bakken